Λίμνη Τσιβλού

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον νομό Αχαϊας, σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων. Δημιουργήθηκε το 1913 εξαιτίας μιας κατολίσθησης, και θεωρείται η νεότερη λίμνη της Ευρώπης. Στην περιοχή κυλούσε ο ποταμός Κράθης, του οποίου τη ροή σταμάτησε η κατολίσθηση και σταδιακά δημιουργήθηκε η λίμνη. Το όνομά της το χρωστάει στο χωριό που βρίσκεται πια στα βαθιά νερά της, τον Τσιβλό. Ας δούμε λοιπόν 3+1 λόγους για να επισκεφθείτε την λίμνη Τσιβλού.

  1. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Η ποικιλία της χλωρίδας της περιοχής θα σε εντυπωσιάσει. Το δάσος αποτελείται από έλατα, πλατάνια, καστανιές και πεύκα, και η παλέτα των χρωμάτων που μπορείς να συναντήσεις εκεί το φθινόπωρο είναι ανεξάντλητη. Το νερό της λίμνης μοιάζει σμαραγδένιο με πολλά πουλιά να κάνουν εκεί ένα διάλειμμα από το μακρινό τους ταξίδι κατά τις περιόδους μετανάστευσης. 
  2. Πεζοπορία στη λίμνη Τσιβλού. Αν πας σε έναν τόπο και δεν τον περπατήσεις δεν πρόκειται να τον γνωρίσεις. Και η αρχή βέβαια γίνεται με το μονοπάτι περιμετρικά της λίμνης. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου δυόμιση ώρες. Αν έχετε ποδήλατο να το πάρετε οπωσδήποτε μαζί σας. Η διαδρομή είναι βατή και η ποδηλατάδα δίπλα στη λίμνη απολαυστική. Πολλά ακόμη σηματοδοτημένα μονοπάτια ξεκινούν από τη λίμνη που θα σας οδηγήσουν στις πλαγιές των βουνών για να απολαύσετε την υπέροχη θέα. 
  3. Οργανωμένες δραστηριότητες. Πολλά γραφεία τουρισμού προσφέρουν οργανωμένες δραστηριότητες στη λίμνη, με την πιο δημοφιλή να είναι το κανό. Λόγω της μικρής επιφάνειάς της είναι πιθανό να καταφέρετε να κωπηλατήσετε σε όλη την έκτασή της. Κι αν βραχείτε μη σας στεναχωρήσει καθόλου αυτό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι λίγοι οι τολμηροί κολυμβητές που βουτάνε στα πεντακάθαρα νερά της. Τολμήστε το κι εσείς!
  4. Πικ-νικ και καλό φαγητό. Οπωσδήποτε μετά από όλα αυτά θα σας ανοίξει η όρεξη. Οι επιλογές είναι δύο: Φαγητό στις κοντινές ταβέρνες που προσφέρουν τοπικές λιχουδιές ή ένα καλά οργανωμένο πικ-νικ δίπλα στην όχθη της λίμνης. Ό,τι κι αν επιλέξετε το υπέροχο τοπίο θα το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.